Glasvezel; Fiber to the Home / Fiber to the Business

Voor diverse opdrachtgevers heeft Lelife Telecom & ICT zich ontwikkeld als een interessante aannemer op het gebied van FttH- (Fiber to the Home) en FttB (Fiber to the Business).

Het principe van glasvezel naar de woning (Fiber to the Home, FttH)

Fiber to the Home (FttH) is een glasvezelnetwerk ten behoeve van hoogwaardige breedbanddiensten, welke bestaat uit verschillende onderdelen.

  • Ap/Cp(POP) locatie. Dit is een centrale unit in een wijk .
    Hier vind onder andere de in koppeling  plaats op het landelijk netwerk.
  • Vanuit deze POP gaan de hoog-vezelige voedingskabels naar de Distributie Punten (DP boxen). Voedingsroutes van 96v glasvezelkabel in een buis 7x14mm vormen de verbinding tussen PoP en zo’n Distributie Punt.
  • DP(distributie punt) box. Hier worden maximaal 48 woningen gekoppeld met de 96v glasvezelkabel. Deze DP-box wordt ondergronds in het kabeltracé gelegd.
  • Een 2-vezelige (DAC) kabel vormt de uiteindelijke verbinding tussen de DP en de klantlocatie, waar deze wordt afgewerkt op een zogenaamde FTU (Fiber Termination Unit) in de woning.
  • Deze FTU is het eindpunt van de vezel. Indien de klant diensten wil gaan afnemen wordt het modem op deze FTU geklikt.

FttH is ontwikkeld vanuit de gedachte dat er steeds meer behoefte bestaat bij de consument aan hoogwaardige, stabiele en snelle breedbandverbindingen.

Niet alleen snelheid is belangrijk, ook de toename va andere diensten zoals, zorg op afstand, educatie op afstand, veiligheid en lokale initiatieven willen en kunnen dan ook gebruik maken van dit netwerk.