Zonder een goed werkend bedrijfsnetwerk staat vrijwel alles in uw bedrijf stil. Een passend IT-netwerk is een fundament van uw bedrijf dat moet zorgen voor maximale continuïteit, veiligheid en flexibiliteit. JSE is zeer ervaren met het aanleggen en beheren van betrouwbare computernetwerken.

De belangrijkste voordelen van een bedrijfsnetwerk door Lelife Telecom & ICT:

  • Hoge beschikbaarheid met minimale downtime
  • Goede afscherming van uw bedrijfsgegevens
  • Voorkom gegevensverlies met gedegen back-up
  • Optimaal gebruiksgemak

Voorkom kopzorgen

Een bedrijfsnetwerk zorgt nog te vaak voor kopzorgen. Dit komt meestal doordat componenten niet goed op elkaar afgestemd zijn of niet meegroeien met veranderende behoeften. Een bedrijfsnetwerk aanleggen en onderhouden is daarom werk voor de netwerkspecialist.

10 jaar bedrijfsnetwerken opzetten

Een bedrijfsnetwerk opzetten is een van de kernactiviteiten van JSE. Al bijna 30 jaar helpen we klanten met bedrijfsnetwerken opzetten, updaten of vervangen en ict-beheer. Onze netwerkspecialisten denken met u mee en vertalen uw wensen en specifieke bedrijfssituatie naar een netwerk op maat. We adviseren u bij het maken van de juiste keuzes voor de hardware en software en vermoeien u niet met allerlei technische details. De behoefte en aard van uw bedrijf is het uitgangspunt! Dit resulteert in een it-netwerk dat aansluit bij uw organisatie en uw behoefte aan informatie en communicatie.

Servers, switches en routers

Een bedrijfsnetwerk voorziet in de communicatiebehoefte van een bedrijf. Het netwerk bestaat meestal uit servers om bestanden en applicaties te delen en centraal te beheren. Het IT-netwerk kan de vorm hebben van een LAN (netwerk binnen een kantooromgeving) of een WAN (netwerk tussen omgevingen), aangevuld met internet en VPN-verbindingen. Naast servers wordt in het netwerk vaak hardware als switches, routers en wireless accesspoints toegepast. Verder maken zaken als back-up, security en dataopslag onderdeel uit van het netwerk.

Kantoorautomatisering, thuiswerken en dataopslag

Met technologie zoals IP-VPN, ethernet, glasvezel en firewalls bieden we onder andere de volgende toepassingen van netwerken:

  • Kantoorautomatisering (werkplekautomatisering)
  • Thuiswerken, flexibel werken (bijvoorbeeld Mobile Device Management, Office 365)
  • Ondersteuning van dataopslag (storage)
  • Virtualisatie van servers, desktops en applicaties